Voorbereiding

Wanneer je een oud gazon vol onkruid en mos wilt gaan vervangen dien je als eerste de oude grasmat te verwijderen. Daarna verdeel je een bodemverbeteraar over de toplaag en mengt deze egaal door de bodem.

Vervolgens druk je het geheel opnieuw aan en start met een eerst grove egalisatie. Tot slot strijk je de toplaag perfect vlak met een hark, plank of waterpas. Voor een uitgebreide uitleg lees het je stappenplan.

Bij het vervangen van een gazon met achterstallig onderhoud mag vaak gesteld worden dat de ondergrond niet rijk is aan voeding. Dit geldt meestal ook voor opgebrachte grond in nieuwbouwwijken.

Pas om die reden altijd een bodemverbeteraar toe. Meng bij grote gazons bijvoorbeeld rijke tuinaarde door de bovenste 20 cm van de toplaag. Op kleine oppervlaktes is een product zoals DCM Vivimus Gazon erg handig.

De ondergrond voor graszoden moet een tot anderhalve centimeter lager liggen dan de bestrating.

Kom je net wat grond te kort? Kijk in onze webshop eens naar tuinaarde. Verpakt in een handige Big-Bag van 0,5 of 1,0 m3 is dit het ideale product voor het ophogen, aanvullen en/of verrijken van de bestaande ondergrond.

Ja, voor slechts € 10,- per dag kun je een tuinwals huren. Ideaal voor het aandrukken en vlak maken van de uiterste toplaag.

Ook interessant  Alle blogs

wanneer graszoden leggen vanaf wanneer tot wanneer beste tijd

Wanneer graszoden leggen?

Het leggen van graszoden kan in principe het hele jaar door. Alleen dagen met hevige regenval, sneeuw of vorst vormen echter een uitzondering. Het voor-

Lees verder »