Bezorging

De bezorgkosten zijn afhankelijk van het totale gewicht van je bestelling. Bij “bezorging met meeneemheftruck” worden de kosten daarnaast ook berekend op basis van de postcode van het afleveradres.

Bezorging met pakketdienst (PostNL)

  • Vanaf € 6,95 door heel NL
  • Op basis van gewicht
  • Incl. track & trace code

Bezorging met pompwagen (TransMission)

  • Vanaf € 43,60 door heel NL
  • Op basis van gewicht
  • Incl. track & trace code

Bezorging met meeneemheftruck (Kuypers)

  • Vanaf € 70,85 door heel NL & BE
  • Op basis van gewicht en postcode 
  • Excl. track & trace code

Een exacte weergave van de bezorgkosten kun je vinden in het afrekenmenu nadat je jouw winkelmand hebt gevuld.

Je kunt graszoden het beste één dag voor het leggen laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je op jouw vrije dag ’s ochtends alles in huis hebt en direct aan de slag kunt gaan.

De graszoden die je ontvangt zijn na het oogsten gekoeld en daardoor in houdbaarheid verlengd. Dit betekent dat ze minder snel geel of bruin worden en je meer tijd hebt om de graszoden te verwerken.

Graszoden die bijvoorbeeld op woensdag zijn besteld, worden op donderdag in de loop van de dag geleverd, en zijn op vrijdagmiddag zonder verlies van kwaliteit nog steeds te leggen. Bewaar de graszoden in de tussentijd wel in de schaduw en uit de wind.

Tijdens het bestelproces heb je keuze uit twee verschillende bezorgmethodes. 

Bij de optie “bezorging met pompwagen”, komt een kleine vrachtauto met laadklep je bestelling brengen. De pompwagen, waarmee de pallet uit de achterkant van de vrachtauto wordt gereden, heeft ongeveer een doorgang van 1,5 meter breed nodig en kan enkel over verhard terrein rijden.

Wanneer je de optie “bezorging met meeneemheftruck” aanvinkt zal je bestelling met een grote vrachtauto incl. oplegger worden gebracht. De meeneemheftruck, waarmee de pallet uit de zijkant van de vrachtauto wordt geschept, heeft daarbij een doorgang van minimaal 2,5 meter breed nodig. De meeneemheftruck kan zowel over verhard als onverhard terrein rijden. 

Nee, je hoeft niet perse thuis te zijn. Er hoeft namelijk niet te worden getekend voor ontvangst. Wees op de dag van levering minimaal wel telefonisch bereikbaar. Zo kan de chauffeur in kwestie altijd even bellen mochten er vragen zijn over de gewenste plek van aflevering. 

Bij de bezorgoptie “bezorging met pompwagen” ontvang je van onze vervoerder TransMission op de dag van levering voor 9 uur standaard een e-mail met daarin een track & trace code en een verwacht tijdvak van levering. Bij het betalen van een toeslag kan er eventueel ook vóór 9, 10 of 12 uur bezorgd worden.

Ga je voor “bezorging met meeneemheftruck” dan bestaat er keuze uit bezorging gedurende de ochtend of middag. Een verwacht tijdvak van levering zal door de betreffende chauffeur of ons kantoor telefonisch worden doorgegeven. 

Nee, het is in principe niet mogelijk om op zaterdag door ons graszoden te laten bezorgen. Graszoden die je bij ons bestelt, worden direct na het oogsten gekoeld en daardoor in houdbaarheid verlengd. Dit betekent dat ze minder snel geel of bruin worden en je meer tijd hebt om de graszoden te verwerken.

Een bestelling van graszoden die je bijvoorbeeld op donderdagochtend plaatst, wordt vrijdag in de loop van de dag geleverd, en is op zaterdagmiddag zonder verlies van kwaliteit nog steeds te leggen. Bewaar de graszoden in de tussentijd wel in de schaduw en uit de wind.

Mocht je toch per se een levering op zaterdag willen, bel ons dan even om te vragen wat er mogelijk is.

Nee, de pallets waar de graszoden op liggen zijn vrij van statiegeld. Je mag deze zelf houden. Wanneer blijkt dat je er niet zoveel mee kunt, lever deze dan in bij een lokale pallethandelaar, gemeentewerf of stortplaats.

De chauffeur zal altijd zijn best doen om de pallet(s) met graszoden, middels een meeneemheftruck of elektrische pompwagen, zo dicht mogelijk bij de tuin te bezorgen.

Mocht dit in jouw geval lastig zijn, doordat je in een smalle of doodlopende straat woont, laat dit ons dan van tevoren even weten. Ook wanneer de graszoden bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis moeten worden neergezet horen we dit graag op tijd.

Gazonwekker

Ontvang vier keer per jaar bericht wanneer het tijd is om je gazon te bemesten.