Bezorging

De bezorgkosten zijn afhankelijk van het totale gewicht van je bestelling. Bij “bezorging met meeneemheftruck” worden de kosten daarnaast ook berekend op basis van de postcode van het afleveradres.

Bezorging met pakketdienst (PostNL)

  • Vanaf € 6,95 door heel NL
  • Op basis van gewicht
  • Incl. track & trace code

Bezorging met pompwagen (TransMission)

  • Vanaf € 43,60 door heel NL
  • Op basis van gewicht
  • Incl. track & trace code

Bezorging met meeneemheftruck (Kuypers)

  • Vanaf € 70,85 door heel NL & BE
  • Op basis van gewicht en postcode 
  • Excl. track & trace code

Een exacte weergave van de bezorgkosten kun je vinden in het afrekenmenu nadat je jouw winkelmand hebt gevuld.

De graszoden liggen als een groot pakket gestapeld op een pallet. Vanuit een vrachtauto brengen wij de pallet(s), met een meeneemheftruck of elektrische pompwagen, zo dicht mogelijk bij de tuin als redelijkerwijs mogelijk blijkt te zijn.

Normaal gesproken wordt je bestelling altijd tussen 07.00 en 18.00 uur geleverd. Afhankelijk van de bezorgwijze ontvang je op de dag van levering ’s ochtends een e-mail of een telefoontje met betrekking tot het verwachte tijdvak van levering.

Bij een melding via e-mail ontvang je daarnaast ook een track & trace code welke je kunt volgen middels de bijgaande link. 

Wanneer de graszoden vooraf zijn betaald via iDEAL hoef je niet perse thuis te zijn. Er hoeft niet te worden getekend voor ontvangst. Wees op de dag van levering minimaal wel telefonisch bereikbaar. Zo kan de chauffeur in kwestie altijd even bellen mochten er vragen zijn over de gewenste plek van aflevering. Bij contante betaling achteraf is het natuurlijk wel van belang dat je thuis bent.

Je kunt graszoden het beste één dag voor het leggen laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je op jouw vrije dag ’s ochtends alles in huis hebt en direct aan de slag kunt gaan.

De graszoden die je ontvangt zijn na het oogsten gekoeld en daardoor in houdbaarheid verlengd. Dit betekent dat ze minder snel geel of bruin worden en je meer tijd hebt om de graszoden te verwerken.

Graszoden die bijvoorbeeld op woensdag zijn besteld, worden op donderdag in de loop van de dag geleverd, en zijn op vrijdagmiddag zonder verlies van kwaliteit nog steeds te leggen. Bewaar de graszoden in de tussentijd wel in de schaduw en uit de wind.

Nee, het is in principe niet mogelijk om op zaterdag door ons graszoden te laten bezorgen. Graszoden die je bij ons bestelt, worden direct na het oogsten gekoeld en daardoor in houdbaarheid verlengd. Dit betekent dat ze minder snel geel of bruin worden en je meer tijd hebt om de graszoden te verwerken.

Een bestelling van graszoden die je bijvoorbeeld op donderdagochtend plaatst, wordt vrijdag in de loop van de dag geleverd, en is op zaterdagmiddag zonder verlies van kwaliteit nog steeds te leggen. Bewaar de graszoden in de tussentijd wel in de schaduw en uit de wind.

Mocht je toch per se een levering op zaterdag willen, bel ons dan even om te vragen wat er mogelijk is.

Nee, de pallets waar de graszoden op liggen zijn vrij van statiegeld. Je mag deze zelf houden. Wanneer blijkt dat je er niet zoveel mee kunt, lever deze dan in bij een lokale pallethandelaar, gemeentewerf of stortplaats.

De chauffeur zal altijd zijn best doen om de pallet(s) met graszoden, middels een meeneemheftruck of elektrische pompwagen, zo dicht mogelijk bij de tuin te bezorgen.

Mocht dit in jouw geval lastig zijn, doordat je in een smalle of doodlopende straat woont, laat dit ons dan van tevoren even weten. Ook wanneer de graszoden bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis moeten worden neergezet horen we dit graag op tijd.

Gazonwekker

Ontvang vier keer per jaar bericht wanneer het tijd is om je gazon te bemesten.