Zoek
<i class="fa-regular fa-circle-check" style="color: #008d36;margin-right:6px"></i>Gekoeld gras, extra lang houdbaar
Gekoeld gras, extra lang houdbaar
Lees verder
<i class="fa-regular fa-circle-check" style="color: #008d36;margin-right:6px"></i>Bezorging door heel NL & BE
Bezorging door heel NL & BE
Lees verder
<i class="fa-regular fa-circle-check" style="color: #008d36;margin-right:6px"></i>Meer dan 60 jaar ervaring
Meer dan 60 jaar ervaring
Lees verder
<i class="fa-regular fa-circle-check" style="color: #008d36;margin-right:6px"></i>Ma. t/m za afhalen mogelijk
Ma. t/m za afhalen mogelijk
Lees verder
<i class="fa-regular fa-circle-check" style="color: #008d36;margin-right:6px"></i>Vele aanverwante artikelen
Vele aanverwante artikelen
Lees verder
Graszodenkwekerij Brabant Kuypers Graszoden Biezenmortel

Graszodenkwekerij

Kuypers Graszoden, is zoals de naam doet vermoeden een echt familiebedrijf. In 1958 ontstaan vanuit de agrarische sector.  Onze graszodenkwekerij bevindt zich in Biezenmortel. Centraal gelegen tussen Den Bosch en Tilburg.

De verschillende soorten graszoden die wij kweken, leveren wij rechtstreeks aan onder andere: hoveniers, aannemers en greenkeepers door heel Nederland & België. Wil je bij ons als particulier graszoden bestellen? Bekijk dan onze webshop voor doe-het-zelvers.

Graszodenkwekerij Brabant

We kweken voornamelijk speelgazon voor recreatief gebruik. Daarnaast kweken wij ook sportgazon voor intensief gebruik en bermgras voor extensief beheer. Ons meest verkochte product zijn de normale grasrollen.  Speciaal voor de aanleg van grote gazons kweken we gevouwen grasmatten van 100 of 50 cm breed. Deze zogenaamde Big Slabs zijn tot wel 50 meter lang.

Voor de reparatie van o.a. doelgebieden, warmloopstroken en trapveldjes kweken we blokzoden. Dit zijn 5 cm dikke zoden van 100 x 100 of 100 x 50 cm met een speciale bezandde toplaag. Om taluds, bunkers, duikers of beschoeiingen te bekleden kweken we extensief te beheren stapelzoden. Deze zoden van 5 cm dik zijn leverbaar in een formaat van 100 x 33 of 100 x 25 cm.

We zij niet alleen een graszodenkwekerij. Naast verschillende soorten graszoden verkopen we onder andere; graszaad, meststoffen, tuinaarde, bodemverbeteraars & kalk. We zijn erkend dealer van de professionele merken: Advanta, DCM & Compo Expert. 

Afhalen

Bestellingen kunnen standaard van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur worden afgehaald. Vanaf maart tot oktober zijn we ook zaterdagochtend geopend. Laden en lossen buiten de reguliere openingstijden om is in goed overleg altijd mogelijk.

Bezorgen

Wanneer je een bestelling wenst te laten bezorgen dan kan dit standaard van dinsdag tot en met vrijdag. Bezorging op maandag en zaterdag geschiedt alleen lokaal (regio Tilburg – Waalwijk – Den Bosch), op speciaal verzoek of bij volle vrachten.

Het door ons berekende transporttarief voor graszoden is afhankelijk van de ordergrootte en de af te leggen afstand. We werken hierbij met een rayonverdeling op postcode niveau. Naargelang de situatie voeren wij de bezorging uit met behulp van een vrachtwagen uitgerust met kooiaap of pompwagen. 

gekoelde graszoden vacuum gekoeld gras

Gekoelde graszoden

De graszoden die wij leveren worden direct na het oogsten gekoeld. Het gras blijft daardoor langer groen en vers. Broeivorming en verlies van kwaliteit worden tot een minimum beperkt. De koeltechniek die wij daarvoor gebruiken heet vacuüm koeling, en is relatief nieuw binnen de graszodenteelt.

De verlengde houdbaarheid geeft je ongeveer twee dagen meer de tijd om de graszoden te verwerken. Niet alleen in het voorjaar, maar juist ook onder zomerse omstandigheden. Het gebruik van gekoelde graszoden resulteert in;

  • Minder uitval
  • Verlengde houdbaarheid
  • Gezondere kwaliteit

Beste kwaliteit graszoden

De grasmatten die wij kweken bestaan uit een mengsel van de best geteste grassoorten vanuit De Grasgids. Dat wil zeggen, de grasrassen die wij zaaien zijn vooraf onafhankelijk en uitgebreid beproefd op onder andere droogtetolerantie, ziekteresistentie en standvastigheid. Ons speelgazon bestaat uit;

  • 20% Engels raaigras (groot herstellend vermogen)
  • 50% Veldbeemdgras (sterke beworteling)
  • 30% Roodzwenkgras (goede droogtetolerantie)

Doordat wij een graszaadmengsel toepassen dat bestaat uit verschillende grassoorten en variëteiten kan het zich onder vrijwel alle groeiomstandigheden vestigen en handhaven. Het graszaadmengsel is evenwichtig en heeft zich ruimschoots bewezen door de jaren heen.

duurzaam gekweekte graszoden

Duurzaam gekweekt

Op onze graszodenkwekerij werken we zonder snelwerkende kunstmeststoffen en laten op die manier ons gras bewust rustig aan groeien. Door continue bemonstering en gerichte bemesting voorzien de graszoden zich van een stevig en gezond wortelgestel.

Met het oog op de toekomst wordt iedere vierkante meter zo duurzaam mogelijk gekweekt. Binnen ons bedrijf streven we naar een gesloten kringloop door al onze velden jaarlijks opnieuw te voorzien van kalk, compost en teelaarde.

big slabs laten leggen

Legservice

Naast het jaarrond kweken en leveren van graszoden verlenen we desgewenst ook hulp bij de aanleg van gazons. Grote particuliere tuinen, sportvelden, golfbanen of recreatieparken met een oppervlakte van meer dan 1000 m2 zijn onze specialiteit. De opdrachtgever draagt hierbij zelf altijd zorg voor het grondwerk. Onze legservice verricht de complete aanleg en verdere logistiek.

Klant worden

Geïnteresseerd in onze producten en diensten? Om als bedrijf klant te worden hebben we enkele gegevens van je nodig. Jezelf inschrijven kan door gebruik te maken van het inschrijfformulier.

Nieuwsbrief

Ontvang enkele keren per jaar nieuws over ons bedrijf of tips over gazononderhoud.