DCM Groen kalk 4 kg

9,95

Ruim op voorraad

DCM Groen kalk 4 kg

Op zoek naar kalk voor gazons? Groen Kalk van DCM gaat verzuring van de bodem tegen en zorgt er voor dat voedingstoffen moeilijker kunnen worden opgenomen door de wortels van planten of gras.

Voornamelijk zandgronden kunnen na verloop van tijd verzuren. Kleigronden hebben hier minder last van. Des te zuurder een bodem is, des te moeilijker is het voor gras of planten om voedingsstoffen op te nemen.

DCM Groen Kalk zorgt ervoor dat de zuurgraad van je grond verhoogt, en daardoor vruchtbaarder wordt. Wil je zeker weten of kalk strooien nodig is, neem dan een grondmonster en laat een bodemanalyse uitvoeren.

Gemiddeld gebruik je 1 kg kalk per 10 m2. Deze doos van 4 kg is daarom goed voor ongeveer 40 m2 gazon. Naast calcium bevat deze kalksoort ook nog magnesium wat resulteert in een groenere kleur van het blad.

Kalk strooien op je gazon doe je in de winter. DCM Groen Kalk strooi je het beste in december of januari. Wanneer de korrels in het voorjaar volledig zijn opgelost heeft het zijn werk gedaan. Vanaf maart – april kun je het gazon bemesten.

 

Merk DCM
Toepassing planten & gazon
Seizoen winter
Samenstelling 45% CaO + 15% MgO
Verpakking 4 kg
Dosering 1 kg / 10 m2
Oppervlakte 40 m2

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DCM Groen kalk 4 kg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

service-employee.png

Vragen over dit product?

Neem contact met ons op.

Gerelateerde producten