Compo Expert jaarpakket 3 x 25 kg gazonmest

259,94

Niet op voorraad

Compo Expert jaarpakket 3 x 25 kg gazonmest

Het Compo Expert jaarpakket gazonmest bestaat uit 3 verschillende meststoffen. Eenmaal Floranid Turf voor toepassing in het voorjaar, eenmaal Floranid Permanent voor toepassing in de zomer en als laatste eenmaal Floranid Club ten behoeve van het najaar. Met de in totaal 75 kg aan gazonmest kun je een volledig groeiseizoen 800 m2 gras bemesten.

De gehele Floranid® Twin-lijn bestaat uit minerale mest met een bijzonder kleine korrel. Het is daardoor super egaal te verdelen. Daarnaast bevat het de twee gepatenteerde traagwerkende stikstofvormen Isodur® en Crotodur®. Door de onderlinge wisselwerking van de speciale componenten heeft de meststof tot wel ruim 3 maanden werking. Door de lange werking is slechts 3 keer per jaar bemesten nodig om het gazon continue groen te houden.

Compo Floranid Twin Turf van is een zeer langwerkende gazonmeststof voorzien van een uitgebalanceerde hoeveelheid stikstof, fosfaat, kali, magnesium en spoorelementen. Het heeft een NPK-verhouding van 20-5-8. Doordat Floranid Turf al toepasbaar is bij een bodemtemperatuur van 5°C is het de beste meststof voor toepassing in het voorjaar. Eenmaal in maart of april toegepast werkt de meststof tot juni – juli.

Zodra de voorjaarsbemesting langzaam zijn werking begint te verliezen is het zaak om het gras in zijn voedingsbehoefte voor de zomer te voorzien. Met een NPK-verhouding van 16-7-15 is Compo Floranid Permanent zo’n dergelijke meststof. Door deze meststof ergens in juni of juli toe te dienen, wordt het gazon sterker. Het gras verdraagt spelende kinderen beter en is beter bestand tegen hitte en droogte. De meststof is ook ideaal om te gebruiken na het verticuteren en bijzaaien van een gazon.

Richting het najaar, zo rond september – oktober, vraagt het gras opnieuw om voeding. Bij voorkeur een meststof met de nadruk op extra kalium. Compo Floranid Club heeft een NPK-verhouding van 10-5-20. Het strooien van deze meststof met veel kalium zorgt voor sterk en weerbaar gras. Hierdoor raakt het beter bestand tegen koude weersomstandigheden. Daarnaast raakt het minder gevoelig voor een aantasting van schimmels.

Bemestingsschema per 100 m2

  • Mrt – apr: 3 kg Floranid Turf
  • Jun – jul: 3 kg Floranid Permanent
  • Sep – okt: 3 kg Floranid Club

Geen specificaties gevonden.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Compo Expert jaarpakket 3 x 25 kg gazonmest” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

service-employee.png

Vragen over dit product?

Neem contact met ons op.

Gerelateerde producten

Andere suggesties…